10 dagen Teken Challenge

Zo’n 1.500 deelnemers deden reeds mee aan 1 of meerdere edities van de Teken Challenge.

Na 4 edities ben ik momenteel aan het bekijken in welke vorm de 5e editie gaat plaats vinden.
Als je je onderaan aanmeld voor de nieuwsbrief, ontvang je als eerste bericht wanneer de 5e editie van start gaat.
Ondertussen ontvang je 1x per 2 maanden een superleuke nieuwsbrief vol inspiratie, tips & tricks.


Wat is dat nou, die Teken Challenge?
Door deel te nemen aan de #TekenChallenge ontdek je de kracht van Visueel Notuleren. Visueel Notuleren is door middel van tekeningen effectiever communiceren, beter begrijpen en beter onthouden. Het gaat hierbij niet om artistiek tekenen, maar om #SnelenSimpel dingen duidelijk te maken.

Je kan visueel notuleren op diverse manieren toepassen, van letterlijk aan-tekeningen maken van een vergadering, het tekenen van to-do lijstjes tot en met het visualiseren van de samenvatting van een onderzoeksrapport. Het is tevens een effectieve methode om bijvoorbeeld je ideeën en plannen duidelijk te maken voor anderen. Om interactie en betrokkenheid binnen een team te krijgen. En om een dialoog op gang te brengen en te houden.

De meeste volwassenen tekenen echter niet meer. Omdat we niet meer durven. Omdat we dénken dat we niet kunnen tekenen. Omdat we dénken dat een tekening mooi en perfect moet zijn. Omdat we dénken dat een tekening 100% moet lijken op de werkelijkheid…. Maar dat is helemaal niet het doel van tekenen, en al helemaal niet van visueel notuleren. Je tekent om iets te communiceren, om iets duidelijk te maken. En wist je dat mensen die tekenen terwijl ze luisteren 30% meer onthouden? Visueel notuleren is daarom ook zo effectief. En natuurlijk ook gewoon erg leuk om te doen.

Tijden de GRATIS 10 dagen TekenChallenge krijgt je elke dag een mail met een korte uitleg + voorbeelden *) en een leuke tekenopdracht om zelf mee aan de slag te gaan. Opdrachten die je dan ook meteen kunt gaan doen, door gewoon #SnelenSimpel te tekenen. Diverse thema’s zullen aanbod komen, waaronder wat voor materiaal je kunt gebruiken, #SnelenSimpel symbolen en iconen tekenen, het tekenen van abstracte begrippen en nog veel meer.

*) de 4e editie wordt een een vernieuwde versie en zal er (deels) anders uit komen te zien.

3e editie Teken Challenge, ontdek de kracht van visueel notuleren

5e editie Teken Challenge

 

Inline
Inline