10 dagen Teken Challenge

Ruim 1.100 deelnemers deden reeds mee aan 1 of meerdere edities van de Teken Challenge.

De 4e editie (vernieuwde versie) is doorgeschoven en zal plaats vinden van 20 oktober – 29 oktober 2017.
Je kan je nu al wel melden via onderstaand formulier.

Teken Challenge, Visueel Notuleren, visual notes, tekenen

Tagboard #TekenChallenge


Wat is dat nou, die Teken Challenge?
Door deel te nemen aan de #TekenChallenge ontdek je de kracht van Visueel Notuleren. Visueel Notuleren is door middel van tekeningen effectiever communiceren, beter begrijpen en beter onthouden. Het gaat hierbij niet om artistiek tekenen, maar om #SnelenSimpel dingen duidelijk te maken.

Je kan visueel notuleren op diverse manieren toepassen, van letterlijk aan-tekeningen maken van een vergadering, het tekenen van to-do lijstjes tot en met het visualiseren van de samenvatting van een onderzoeksrapport. Het is tevens een effectieve methode om bijvoorbeeld je ideeën en plannen duidelijk te maken voor anderen. Om interactie en betrokkenheid binnen een team te krijgen. En om een dialoog op gang te brengen en te houden.

De meeste volwassenen tekenen echter niet meer. Omdat we niet meer durven. Omdat we dénken dat we niet kunnen tekenen. Omdat we dénken dat een tekening mooi en perfect moet zijn. Omdat we dénken dat een tekening 100% moet lijken op de werkelijkheid…. Maar dat is helemaal niet het doel van tekenen, en al helemaal niet van visueel notuleren. Je tekent om iets te communiceren, om iets duidelijk te maken. En wist je dat mensen die tekenen terwijl ze luisteren 30% meer onthouden? Visueel notuleren is daarom ook zo effectief. En natuurlijk ook gewoon erg leuk om te doen.

Tijden de GRATIS 10 dagen TekenChallenge krijgt je elke dag een mail met een korte uitleg + voorbeelden *) en een leuke tekenopdracht om zelf mee aan de slag te gaan. Opdrachten die je dan ook meteen kunt gaan doen, door gewoon #SnelenSimpel te tekenen. Diverse thema’s zullen aanbod komen, waaronder wat voor materiaal je kunt gebruiken, #SnelenSimpel symbolen en iconen tekenen, het tekenen van abstracte begrippen en nog veel meer.

*) de 4e editie wordt een een vernieuwde versie en zal er (deels) anders uit komen te zien.

3e editie Teken Challenge, ontdek de kracht van visueel notuleren

4e editie Teken Challenge

Meld je aan via onderstaand formulier. Je ontvangt automatisch bericht voordat we van start gaan.

Let op: Heb je al een keer eerder meegedaan en sta je nog steeds op mijn mailinglijst? Na aanmelding zie je onder het formulier (dus op deze webpagina) de melding komen te staan dat je aanmelding is verwerkt (“Thank you, your records have been updated!”). Je ontvangt dan dus géén aparte bevestiging meer. Die krijgen alleen nieuwe aanmelders voor de mailinglijst.
NB: Door je op te geven voor de Teken Challenge ga je tevens akkoord dat je wordt toegevoegd aan mijn mailinglist. Je ontvangt dan maandelijks informatie en tips in het teken van fotografie en tekenen. Oftewel alles over visuele communicatie. Afmelden kan uiteraard altijd weer (als je afmeldt krijg je geen automatisch bericht meer over de start van de Teken Challenge).